ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Παρατάξεις Παρατάξεις ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑ (ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΙΚΑ)

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑ (ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΙΚΑ)

Ανακοίνωση-Καταγγελία για το ζήτημα της καθαριότητας

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δυνάμεις του  pame στο ΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ πανηγυρίζουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων για τα ματωμένα πλεονάσματα του νέου Υπερταμείου, οι εργαζόμενοι στα ταμεία, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι νιώθουν στο πετσί τους το πραγματικό νόημα αυτών των δημοσιονομικών «επιτυχιών». Ο ΕΦΚΑ πέρα από όχημα αντιασφαλιστικών ανατροπών αναδεικνύεται επίσης σε πρωτοπόρο όχημα εργασιακών ανατροπών και κάθε είδους «λειτουργικών» ανωμαλιών στις πλάτες βεβαίως πάντα των συνήθων υπόπτων, δηλ. εργαζομένων και ασφαλισμένων.

Το πρόβλημα με την έλλειψη καθαριότητας από την αρχή του χρόνου θέτει επιτακτικά ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για εργαζόμενους και συναλλασσόμενους. Πολύ περισσότερο αν λάβουμε υπόψη τις περιπτώσεις που οι Υπηρεσίες συστεγάζονται με ΚΕΠΑ και Ιατρεία ΕΟΠΥΥ. 

Επιπλέον, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ υποχρεώνει το ολιγάριθμο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας να καλύπτει ανάγκες πολλών κτιρίων, χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με εξουθενωτικούς όρους εργασίας, να μετακινείται μέσα στην ίδια μέρα από Υπηρεσία σε Υπηρεσία χωρίς γραπτές εντολές μετακίνησης και χωρίς κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

Το πρόβλημα με την έλλειψη καθαριότητας στις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ μόνο ως «ατύχημα» δεν πρέπει να το βλέπουμε. Θυμίζουμε, μεταξύ πολλών άλλων, ότι πέρσι είχαν αφήσει μες στο καταχείμωνο τις Μονάδες στη Β.Ελλάδα χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτά τα δείγματα γραφής είναι εύγλωττα: τον κοσμάκη, κυβέρνηση, Υπουργείο Εργασίας και Διοίκηση του ΕΦΚΑ, τον έχουν απλώς γραμμένο! Και τον έχουν γραμμένο γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες και αυτές υπηρετούν με απαράμιλλη συνέπεια: την απόσυρση κράτους και εργοδοσίας από τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης, την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους εμπόρους της ιδιωτικής ασφάλισης και της Υγείας.

Το πρόβλημα αναδεικνύει επίσης και τις συνέπειες από την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρίες καθαριότητας, που όπως γνωρίζουν και οι πέτρες, δεν είναι παρά βιτρίνες σύγχρονων δουλεμπορικών γραφείων.

Γελιέται η Διοίκηση του ΕΦΚΑ αν νομίζει ότι μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της πίσω από γραφειοκρατικά και νομικίστικα προσχήματα. Το πρόβλημα είναι αμιγώς πολιτικό. Και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ φέρει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για τη δημιουργία και την επίλυσή του.

  • Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας και διεκδίκησης από τα κάτω. Να κατανοήσουν κυρίως ότι όσο η καθαριότητα είναι εμπόρευμα, η υγεία των εργαζόμενων θα θυσιάζεται με διάφορες αφορμές στο βωμό του κέρδους.
  • Να πάρουν την ευθύνη τους επιτέλους τα συνδικαλιστικά όργανα που μέχρι στιγμής απλώς διαπιστώνουν δημοσιογραφικά το πρόβλημα αντί να οργανώνουν ΤΩΡΑ μαχητικές κινητοποιήσεις. Να στηρίξουν στην πράξη τις συναδέλφισσες καθαρίστριες που είναι αντιμέτωπες με την αυθαιρεσία της Διοίκησης!
  • Διεκδικούμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας με συγκροτημένα δικαιώματα για την πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας όλων των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

Γενάρης 2018

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δυνάμεις του pame στο ΙΚΑ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο-φωτιά. Υλοποιεί κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Γι’ αυτό έχουν ενταγμένο στα μέτρα αυτά και το χτύπημα της απεργίας και των άλλων συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλειάς, την ποινικοποίηση όσων αντιστέκονται στην εργασιακή ζούγκλα, στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών κ.α. Άλλωστε διαχρονική επιδίωξη του ΣΕΒ και όλων των κυβερνήσεων ήταν και είναι να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης να βάλουν στο γύψο τον αγώνα των συνδικάτων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ήρθε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα πρέπει να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα.

Βαρύ τίμημα πρέπει να πληρώσουν και εκείνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ) που βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η σκληρή επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων, οι ηγεσίες που σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να κηρύξουν 24ωρη απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο.

Οι εργαζόμενοι θυμόμαστε ότι το απεργιακό δικαίωμα καταχτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές με αιματηρούς αγώνες. Ξέρουμε ότι αυτό που φοβίζει όλα τα αστικά κόμματα, τον ΣΕΒ, το κεφάλαιο, τα θεσμικά τους όργανα και τους μηχανισμούς τους είναι η συλλογική δράση, η συλλογική μας απόφαση να συγκρουστούμε και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα δικαιούμαστε για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Δεν θα τους περάσει. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να σκύψουμε το κεφάλι.

Απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά.

 

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Παλεύουμε:

Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.
Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών-λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ.
Για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παράδοση του δημοσίου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.

ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΔΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Την Παρασκευή 12/1 στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12μμ στην Ομόνοια. 

Τη Δευτέρα 15/1, μέρα ψήφισης των μέτρων, στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

Γενάρης 2018

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr