ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper

Last updateFri, 13 Oct 2017 5pm

Back You are here: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ

Κύριε Υπουργέ,

Η απόφαση της Κυβέρνησης και των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας να συμπεριληφθεί και το ΙΚΑ ΕΤΑΜ στο πρόγραμμα κινητικότητας- διαθεσιμότητας παρά τις διαβεβαιώσεις σας για το αντίθετο δείχνει πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στο ΙΚΑ.

Σήμερα η τραγική έλλειψη προσωπικού, που όλοι παραδέχονται, καθιστά την λειτουργία του Ιδρύματος αδύνατη . Σημειώνουμε δε, την ανακολουθία της πολιτικής της Κυβέρνησης σας, αφού μέχρι πρότινος το ΙΚΑ ΕΤΑΜ είχε συμπεριληφθεί στους φορείς υποδοχής μετατάξεων – κινητικότητας και σήμερα καλείται να συμμετέχει με το υπάρχον μειωμένο προσωπικό.

Η έκρυθμη κατάσταση στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, σας έχει γνωστοποιηθεί και αποδεικνύεται από τις συνεχώς αυξανόμενες ουρές της ντροπής σε όλα τα τμήματα του ΙΚΑ, από την ανεπίτρεπτη έκδοση των συντάξεων σε δύο χρόνια, από την υστέρηση σε έσοδα, αποτέλεσμα της καλπάζουσας εισφοροδιαφυγής και ανασφάλιστης εργασίας.

Γνωρίζετε επίσης, ότι τα παραπάνω οφείλονται στο μεγαλύτερο βαθμό, πέραν των διαρθρωτικών αγκυλώσεων, στην τραγική υποστελέχωση του Ιδρύματος από προσωπικό και μάλιστα έμπειρο και εξειδικευμένο.

Η απόφασή σας να απομακρυνθούν υπάλληλοι του ΙΚΑ, σε μια τέτοια κρίσιμη καμπή για τη λειτουργία συνολικά της κοινωνικής ασφάλισης, είναι παράλογη, ανορθολογική και ανεπίτρεπτη. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο στυλοβάτης της κοινωνικής ασφάλισης, αποτελεί το χώρο που θα έπρεπε να απορροφήσει σημαντικό κομμάτι του πλεονάζοντος προσωπικού του δημοσίου τομέα.

Σας καλούμε αυτή την ύστατη στιγμή να αποσύρετε την απόφαση για συμμετοχή του ΙΚΑ στην κινητικότητα – διαθεσιμότητα και να μετατρέψετε το ΙΚΑ σε χώρο υποδοχής υπαλλήλων, προκειμένου να ενισχύσετε τη δυναμικότητα του φορέα και να ισχυροποιήσετε τον μοναδικό χώρο-στήριγμα της κοινωνικής ασφάλισης και της διαφύλαξης του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών σε αξιοπρεπή σύνταξη, ασφάλιση και προστασία.

Είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχθούμε κανένα γεγονός απορρύθμισης της λειτουργίας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, το οποίο θα επιβαρύνει πρώτιστα την κοινωνία και τους χιλιάδες καθημερινά συναλλασσόμενους και μετέπειτα τους εργαζομένους σε αυτό.
Η απάντηση μας σ' αυτή την επιλογή απαξίωσης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ θα είναι οργανωμένη – σχεδιασμένη και δυναμική, γιατί οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ διαχρονικά είναι στην πρώτη γραμμή του πυρός και εξυπηρετούν την πληγείσα κοινωνία από την οικονομική κρίση.

.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος        Κων/νος Πονηράκος
 
 
 

Νέα για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Τα Νέα της ΑΔΕΔΥ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική συνδιάσκεψη για εργασιακές σχέσεις και ... - aftodioikisi.gr

aftodioikisi.grΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική συνδιάσκεψη για εργασιακές σχέσεις και ...aftodioikisi.grΟι εργασίες της Ετήσιας Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκαν στις 13 και 14 του Οκτώβρη 2017 στη Θεσσαλονίκη....