Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

POSE new main

Αρ. Πρωτ.: 300/2017
Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2017
Τους Συλλόγους-μέλη
για ενημέρωση όλων των συναδέλφων

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή της εκβιαστικής, απεργοσπαστικής, αντισυνταγματικής και αντιδημοκρατικής τροπολογίας της Κυβέρνησης, με την οποία επιχειρεί να ολοκληρώσει την «αξιολόγηση», σας υπενθυμίζουμε ότι η ΑΔΕΔΥ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής συνεχίζει την απεργία-αποχή, η οποία επικυρώθηκε στην κοινή συνεδρίαση με τις Ομοσπονδίες-μέλη στις 25/9/2017.

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συμμετέχει ομόφωνα στην απεργία-αποχή, για την οποία σας ενημερώνουμε συνεχώς κοινοποιώντας σας τις αποφάσεις μας, αλλά και όλο το ενημερωτικό υλικό που έχει μέχρι σήμερα βγει για το θέμα από την ΑΔΕΔΥ.

Για την ενημέρωση όλων των συναδέλφων, σας κοινοποιούμε γνωμοδότηση του καθηγητή Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Λαζαράτου και της δικηγόρου κ. Τσίπρα, από τους οποίους η ΑΔΕΔΥ ζήτησε τις νομικές τους απόψεις.

Από τα δυο κείμενα προκύπτει με σαφήνεια ότι η συμμετοχή των υπαλλήλων στη συγκεκριμένη νόμιμη απεργία-αποχή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει ως συνέπεια την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται από τις συγκεκριμένες διατάξεις.

Για τη διασφάλιση όλων των συναδέλφων μας και ύστερα από υπόδειξη των νομικών συμβούλων της ΑΔΕΔΥ επιβάλλεται όλοι οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή να το γνωστοποιήσουν στην υπηρεσία τους.

Η γνωστοποίηση γίνεται με ατομική δήλωση, υπόδειγμα της οποίας σας επισυνάπτουμε.

Η διαδικασία αυτή θα γίνει με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων του κάθε Συλλόγου. Οι συνάδελφοι αφού συμπληρώσουν ατομικά το υπόδειγμα δήλωσης, θα το παραδώσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τους. Οι συμπληρωμένες δηλώσεις θα συγκεντρωθούν από τους Συλλόγους και θα κατατεθούν ομαδικά στις αντίστοιχες υπηρεσίες προσωπικού και θα λάβουν πρωτόκολλο.

Οι Σύλλογοι θα κρατήσουν αντίγραφα των καταστάσεων που θα κατατεθούν με τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβαν, όταν κατατέθηκαν, τα οποία και θα κοινοποιήσουν στην Ομοσπονδία.

Λόγω του επείγοντος και της σοβαρότητας του θέματος, οι Σύλλογοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την παραπάνω διαδικασία το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 2/10/2017.

Για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε Αττική, Κυκλάδες και Σάμο η παραπάνω διαδικασία θα γίνει με ευθύνη των Επιτροπών Βάσης και των εκλεγμένων αντιπροσώπων στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Όπου δεν υπάρχει εκλεγμένη Επιτροπή Βάσης και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η διαδικασία θα γίνει από επιτροπή συναδέλφων που θα οριστεί τοπικά ή ακόμη και απευθείας από τους συναδέλφους, αρκεί να κοινοποιήσουν τα αντίγραφα με τους αριθμούς πρωτοκόλλου στην Ομοσπονδία.

Η συγκέντρωση των αντιγράφων στην Ομοσπονδία είναι και η διασφάλιση των συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στις κρίσεις.

Τέλος, διαμηνύουμε προς όλους κατηγορηματικά ότι, η επίσημη ενημέρωση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με υπευθυνότητα από την Ομοσπονδία μας.

Συνημμένα:
1. Υπόδειγμα Αίτησης-Δήλωσης
2. Γνωμοδότηση καθηγητή κ. Λαζαράτου
3. Γνωμοδότηση δικηγόρου κ. Τσίπρα

pose stamp

Αχτσιόγλου: «Έντονα πλεονασματικός και σε υγιή βάση ο ΕΦΚΑ»  ZouglaΑριθμ. πρωτ.: Φ80020/οικ.49618/Δ15.831/2017 Υπολογισμός ...  Taxheaven.grFull coverage

Θ. Φωτίου: Πως θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα  Taxheaven.grΠώς θα υποβάλλεται η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα (video)  ΕΡΤFull coverage

Πάει για το 2018 ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ

Πάει για το 2018 ο συμψηφισμός στις εισφορές του ΕΦΚΑ  Dikaiologitika NewsΕισφορές: Χρονιά… συμψηφισμών το 2018  Euro2dayΝέες ασφαλιστικές επιβαρύνσεις φέρνει το 2018 για τους επαγγελματίες  CNN GreeceFull coverage

Ολιγόλεπτη διακοπή των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ αύριο ...

Ολιγόλεπτη διακοπή των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ αύριο ...  Taxheaven.grFull coverage

Τα κριτήρια και οι παγίδες για το κοινωνικό μέρισμα