ΠΟΣΕ-ΙΚΑ ETAM

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ

pose newspaper<

Back Βρίσκεστε εδώ: Home Δραστηριότητες ΔΣ Δραστηριότητες ΔΣ ΠΟΣΕ Ανακοινώσεις ΔΣ

Ανακοινώσεις

Οι άμεσοι κίνδυνοι και οι προκλήσεις για τη βιωσιμότητα του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος

17 02 18 ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η βαθιά κοινωνικοοικονομική και πολιτική κρίση που βιώνουμε ως χώρα τα  τελευταία χρόνια, συναρτάται και σχετίζεται άμεσα και με τη λεγόμενη «βιωσιμότητα του δημόσιου Ασφαλιστικού μας συστήματος». Εξ αυτού του γεγονότος, οι «μνημονιακές» κυβερνήσεις, από το 2010, προσπαθούν να διασφαλίσουν αυτή τη βιωσιμότητα, λαμβάνοντας  κυρίως μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, που δυστυχώς, δεν έχουν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, παρότι οι χορηγούμενες συντάξεις, έχουν υποστεί σοβαρή απομείωση, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά ακόμα και το 50% (βλπ συντάξεις χηρείας). Επιπρόσθετα, έχουμε και τη σημαντική αύξηση των ηλικιακών ορίων για τη θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αφού πια απαιτούνται τα σαράντα (40) έτη απασχόλησης, με μίνιμουμ ηλικίας για τον ασφαλισμένο τα 62 έτη και μάξιμουμ τα 67. Αυτή τη λογική των δημοσιονομικών παρεμβάσεων, έρχεται να «υπηρετήσει», δυστυχώς και η δημιουργία του «Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων» (ΕΦΚΑ), σύμφωνα και με τα όσα αναφέρονται στην Αιτιολογική Έκθεση του ιδρυτικού του νόμου 4387 (νόμος Κατρούγκαλου), όπου αναφέρεται συγκεκριμένα:

Περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

POSE new main
Αρ. Πρωτ.: 54/2018
Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2018
ΠΡΟΣ
Τον Διοικητή του ΕΦΚΑ,
κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών
Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης
κ. Πολυξένη Κωνσταντέλλου
2.Συλλόγους/ μέλη

κ. Διοικητά,

Στη συνάντησή μας στις 24/1/2018, μετά το πέρας των συμβολικών κινητοποιήσεων στις υπηρεσίες μας σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών, καθώς και στο κεντρικό κτήριο της Διοίκησης του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, δεσμευτήκατε για άμεση διευθέτηση του προβλήματος μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως 2/2/2018.

Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε λύση.
Σας γνωρίζουμε ότι στην Ολομέλεια των Συλλόγων μελών της ΠΟΣΕ ΙΚΑ- ΕΤΑΜ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 6/2/2018 το πρόβλημα της καθαριότητας ήταν κυρίαρχο μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Κοινή άποψη των προέδρων όλων των Συλλόγων είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα, εφόσον συνεχίζει να μην υπάρχει λύση, να προχωρήσουμε σε νέες πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Περισσότερα...

Επικοινωνία με την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

Στουρνάρη 30, 104 33 Αθήνα
Τηλ.: 21052468222105243714
FAX: 2105227466
Email : poseika@otenet.gr 
www.poseika.gr